La cripta dels caputxins

La cripta dels caputxins
Joseph Roth
Traducció: Jaume Creus
176 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 14 €  Comprar
ISBN 978-84-88839-90-9
Data de publicació: 10/09/2015
Fitxa del llibre
Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail
A les vigílies de la Primera Guerra Mundial, el jove Trotta viu l’ambient feliç i despreocupat de la Viena benestant i aristocràtica, però també està fascinat per la simplicitat d’un món que està desapareixent. Un món encarnat per un parent pobre llunyà, Joseph Branco, castanyer ambulant, i pel seu amic Manes Reisinger, cotxer. Mobilitzat durant la guerra, Trotta i els seus dos amics són capturats pels russos i enviats a Sibèria. En acabar la guerra, Trotta torna a casa. Viena, però, ja no és la mateixa. La petita noblesa es troba sense professió i sobreviu amb estretors econòmiques. Finalment, el mateix vespre de l’annexió d’Àustria pels nazis, Trotta vaga solitari per Viena amb l’anhel de visitar la Cripta dels Caputxins, allà on reposa el “seu” emperador Francesc Josep I, símbol d’un passat també mort i enterrat.La cripta dels Caputxins, continuació ideal de La marxa de Radtzeky, és una elegia nostàlgica i evocadora pel final de la joventut i els últims dies de l’Imperi austrohongarès. El seu traductor a l’anglès, Michael Hofmann, l’ha definit com “un llibre estrany, meravellós, dràstic i desconsolador”.

► Què n’han dit?