Homes com nosaltres

Homes com nosaltres
Homes com nosaltres
Emilio Lussu
Traducció: Teresa Muñoz Lloret
232 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 18 €  Comprar
ISBN 978-84-88839-94-7
Data de publicació: 18/02/2016

Fitxa del llibre

Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail
El 1916, en el curs de la I Guerra Mundial, un jove estudiant universitari italià és enviat a l’altiplà d’Asiago, situat als Alps, a la zona fronterera entre les regions del Vèneto i Trentino-Alto Adige, on la seva brigada ha estat destacada per mirar de frenar l’avenç de l’exèrcit austríac cap a Vicenza i Verona. Emilio Lussu reviurà anys després la seva estada d’un any al front de guerra, en aquell paratge inhòspit. La seva atenció se centrarà, però, en el comportament humà: des de la irracionalitat amb què sovint els caps volen imposar la disciplina, fins al comportament dels soldats, molt més pròxim a la deserció que al suposat heroisme. Estructurada a partir dels episodis que va rememorant, cada capítol és un subtil cop de puny contra l’absurd de la guerra.

Tornar