La ‘niña gorda’

La ‘niña gorda’
Santiago Rusiñol
176 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 16 € Comprar
ISBN 978-84-88839-84-8
Data de publicació: 22/01/2015
Fitxa del llibre
Llegeix les primeres pàgines

 

“Les novel·les de Rusiñol són explosives, saturades de crítiques i acudits: un diagnòstic dels mals del país i una gamberrada com una casa” Julià Guillamon

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

En un entresòl del carrer Torrent de l’Olla, a Gràcia, neix una criatura excepcional, un autèntic “fenomen”: una nena que pesa set o vuit quilos. Ben aviat els pares —en Giordano Bruno, lliurepensador, i la Narcisa, catòlica— no saben què fer per educar i per alimentar la filla. Com més va, la noia menja més i plora més, i la sola cosa que l’interessa és llegir els fulletons, les novel·les per entregues que reparteix en Giordano per guanyar-se la vida, en el sentimentalisme tràgic dels quals descobreix l’única vida que per a ella té sentit. L’arribada d’un vell amic, un domador procedent de l’Argentina, possibilitarà la solució del futur de la noia: decideixen muntar una barraca de fira, un «Palau dels fenòmens» on el públic podrà admirar les habilitats del domador, la meravellosa pell d’un tatuat i, com a plat fort, la niña gorda… Novel·la fulletonesca i paròdica, La «Niña Gorda» és una obra plena d’humor àcid, que planteja, en clau rusiñolesca, la relació entre Naturalesa i Art.

Què n’han dit?

Tornar