El desafiament català. Un relat internacional de la Transició

El desafiament català. Un relat internacional de la Transició
Jaume Guillamet
200 pàgines
Sèrie Assaig
PVP: 16 € Comprar
ISBN 978-84-88839-78-7
Data de publicació: 06/02/2014
Fitxa del llibre
Llegeix les primeres pàgines
Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

El títol del llibre està inspirat en el de l’editorial del diari Le Monde del 10 de febrer de 1976. “El desafiament català” és el que Catalunya planteja i afronta a l’hora de contribuir a l’establiment d’un règim democràtic a Espanya que porti al reconeixement de la seva personalitat política i cultural. Aquest llibre presenta un relat internacional de la transició a Catalunya, a través de l’anàlisi i el comentari d’uns tres-cents textos (cròniques i editorials) publicats en aquells mateixos anys per la premsa estrangera, uns textos que permeten enfilar una aproximació cronològica i documental al relat històric encara pendent del canvi democràtic a Catalunya. Els textos utilitzats corresponen als principals diaris de França, Itàlia, el Regne Unit i els Estats Units.

Jaume Guillamet ha comptat amb la col·laboració de Marcel Mauri, Ruth Rodríguez-Martínez, Francesc Salgado i Christopher Tulloch.

Què n’han dit?

► Intervenció de Jaume Guillamet i Sebastià Bennasar a Les justes del Born (febrer 2016)

Tornar