Literatura i societat

Literatura i societatLiteratura i societat. La construcció d’una cultura nacional
Jordi Castellanos
320 pàgines
Sèrie Assaig
PVP: 22 € Comprar
ISBN 978-84-88839-72-5
Data de publicació: 03/10/2013
Fitxa del llibre
Llegeix les primeres pàgines
Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Literatura i societat és una antologia de textos de Jordi Castellanos que permet una àmplia visió de la seva concepció com a historiador de la literatura i de la seva obra d’investigació. La primera part reuneix quatre assajos en els quals planteja, des d’un punt de vista teòric i en relació al seu context històric, aspectes clau de la cultura catalana contemporània. Hi reflexiona sobre la funció i el sentit que tenen per a la societat actual la literatura i els estudis literaris; sobre el lloc que hi poden ocupar les humanitats; i sobre la relació entre la tradició literària i el món d’avui. La segona part del llibre recull una sèrie d’articles que, concebuts entorn a unes mateixes qüestions, resulten perfectament unitaris. En conjunt, conformen una història de la literatura catalana contemporània des del Modernisme fins a l’actualitat, enfocada des del punt de vista de les relacions entre literatura i societat, a partir dels moviments que, com el Modernisme i el Noucentisme, inicien el procés de creació d’una cultura nacional, d’un mercat literari propi i d’un públic lector en llengua catalana.
Edició i pròleg de Jordi Marrugat, epíleg de Josep M. Muñoz.

Què n’han dit?

Tornar