Adolphe

Adolphe
Benjamin Constant
Traducció de Josep M. Muñoz Lloret
128 pàgines
Sèrie Literatures
ISBN 978-8488839-71-8
Data de publicació: 16/05/2013
ebook PVP: 5,99 €
ISBN 978-84-16853-45-8
Fitxa del llibre
Llegeix les primeres pàgines
Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

“El dramatisme de la història resulta una mica tremendista i arcaic, però desprén una força genuïna” Pere Antoni Pons

Adolphe és un jove de vint-i-dos anys que tot just ha acabat els estudis a la universitat i que sembla destinat a iniciar una carrera brillant. Tanmateix, es mostra indolent i no dubta a manifestar en públic un humor càustic. Establert a la petita cort d’un príncep alemany, es proposa, gairebé com un joc, seduir una dona deu anys més gran, Ellénore, l’amant polonesa d’un noble local. Però un cop l’ha seduïda, Adolphe se n’enamora perdudament. La seva relació il·lícita els aïlla dels seus amics i de la societat en general, fins al punt que esdevé absolutament ofegadora, asfixiant.
Petita obra mestra del romanticisme europeu, la narració d’aquesta història d’amor dissortada, presentada com una confessió en primera persona, evita tot tipus d’exteriors i se centra únicament a detallar els sentiments i els estats d’ànim de la parella protagonista, en el que ha estat considerat com un precedent de la novel·la psicològica.

Què n’han dit?

Tornar