Sandàlies d’escuma

Sandàlies d’escuma 
Maria Àngels Anglada
144 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 15 €  Comprar
ISBN 978-84-16853-07-6
Data de publicació: 23/02/2017

Fitxa del llibre

Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Glauca de Quios és una dona fascinant. Ella mateixa ens relata, ja des de la seva vellesa, el que ha estat la seva vida a la manera dels grans poemes èpics de la tradició hel·lenística. Glauca pertany a una família benestant que es dedica al cultiu de la vinya a l’illa de Quios en la Grècia del segle III aC. Amb les “sandàlies d’escuma” del títol, Glauca trepitja fort, en terra i per mar, per les illes de l’Egeu i fins a la ciutat d’Alexandria. I des d’aquesta força de caràcter ens fa partícips dels primers amors, de les dificultats que li planteja la vida quan s’ha de fer càrrec dels fills de la germana morta prematurament, d’un casament de conveniència, de la trobada amb el company definitiu, i de la seva vida en comú, una relació intensa i complexa que també la durà a Atenes.

En els seus ulls, que han crescut amb la poesia i la música, hi veiem el pes de la memòria, de l’amor i la família, de les tradicions mitològiques, del paisatge mediterrani, de la política i la justícia. Amb la tècnica i la força narrativa de la literatura contemporània, el coneixement profund que l’autora tenia de la Grècia antiga i la seva sensibilitat, Anglada escriu una novel·la històrica deliciosa que hem volgut tornar a posar a disposició dels lectors.

 

► Què n’han dit?


Tornar