El barri de la Plata

BARRIPLATA Cobertes.indd
El barri de la Plata
Julià Guillamon
232 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 20 €  Comprar
ISBN 978-84-16853-16-8
Data de publicació: 15/02/2018

Fitxa del llibre

Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

El barri de la Plata, entre la Rambla del Poblenou, el cementiri i les vies del tren, és el veïnat dels valencians emigrats a Barcelona: una illa enmig de fàbriques i tallers on va néixer un poblet de gent senzilla. El nom té una etimologia popular: els obrers que als anys 1920 treballaven en la construcció del Metro Transversal cobraven la setmanada en monedes de plata. El barri de la Plata és també un espai mental, on transcorre la infantesa del protagonista, presidida pel xoc cultural entre el catalanisme menestral de la mare i la immigració castellanoparlant del pare, entre les vacances pagades i el passat anarquista, entre la voluntat de tirar endavant i la impossibilitat de sortir-se’n.

► Què n’han dit?

Tornar