Viatge a Rússia

Viatge a Rússia
Joseph Roth
Traducció de Jaume Creus
136 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 13 €  Comprar
ISBN 978-84-16853-20-5
Data de publicació: 06/09/2018

Fitxa del llibre

Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

L’estiu del 1926, el Frankfurter Zeitung proposa a Joseph Roth un viatge a la Unió Soviètica. Per al periodista, era l’ocasió per conèixer de prop un país per al qual sempre s’havia sentit atret, i que, després de la revolució del 1917, suscitava l’interès de tants intel·lectuals europeus. Atent, curiós, incisiu, va vagar per les grans ciutats, va seguir el curs del Volga fins al mar Caspi, es va interessar pels pobles asiàtics, i va reflectir les seves impressions en uns reportatges apassionats i sagaços. Uns textos que destaquen no només per la qualitat de l’escriptura, sinó també per la clarividència del testimoni. Aquest viatge marca un tombant decisiu en l’evolució personal i política de Roth. Com llegim en una carta que ell mateix va enviar des d’Odessa a Bernhard von Brentano: «És una gran sort haver fet aquest viatge a Rússia: altrament no m’hauria trobat mai.»

“Hi havia en Joseph Roth un rus —gairebé diria un Karamàzov —, un home de grans passions que anava fins al límit de totes les seves experiències.”
Stefan Zweig”

Jaume Creus, traductor del llibre, comenta el llibre en aquest text

► Què n’han dit?

Tornar

 

Aquest llibre ha rebut una ajuda a l’edició del Ministerio de Cultura y Deporte: