Autobiografia d’Alice B. Toklas

Autobiografia d’Alice B. Toklas
Gertrude Stein
Traducció d’Assumpta Camps
Sèrie Literatures
PVP: 19,50 €  Comprar
ISBN 978-84-16853-30-4
Data de publicació: 23/05/2019

Fitxa del llibre

Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

El 1933 Gertrude Stein publica l’Autobiografia d’Alice B. Toklas. En aquesta obra, amb la qual aconsegueix l’èxit comercial i el reconeixement del públic que buscava, utilitza un recurs literari per escriure la seva pròpia autobiografia valent-se de la veu d’Alice B. Toklas (San Francisco, 1877- París, 1967), la seva companya des de feia vint-i-cinc anys. Com diu Assumpta Camps, amb aquest recurs “obté la distància necessària per no haver d’expressar, en tant que ‘jo’ que escriu de si mateix, la seva subjectivitat i intimitat personal”. Així, a través de l’Alice, l’autora porta al lector a la casa que les dones van compartir a París entre 1903 i 1933, i per on desfilaven les figures que van definir la cultura de principis del segle XX: dinant amb Picasso, sopant amb Hemingway, parlant de barrets amb Marcelle Braque… Entre anècdotes, divertides o tràgiques, Gertrude Stein fa possible un llibre excepcional que esdevé l’evocació magistral de tot un món i de tota una època.

► Què n’han dit?

Tornar