Les set vides d’un gat rus

Les set vides d’un gat rus
Joan-Daniel Bezsonoff
456 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 23,5 €  Comprar
ISBN 978-84-16853-34-2
Data de publicació: 05/09/2019

Fitxa del llibre

Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Les set vides d’un gat rus és una edició especial de la celebrada trilogia de memòries de joventut de Joan-Daniel Bezsonoff, que culminà el 2017 amb la publicació d’El fill del coronel, el relat del seu servei militar a París. Aquesta tercera entrega venia precedida de Les meues universitats (2012) on evocava la seva etapa de formació a Niça entre els divuit i els vint anys, i tancava un projecte que començà amb Una educació francesa (2009), guardonada amb Premi Lletra d’Or.

Ara, L’Avenç ofereix una edició especial i ampliada en un únic volum que recupera íntegres els tres títols i que l’autor tanca amb un botó d’or, La javanesa, una narració inèdita on explica una història pròpia d’amour fou a finals dels 80.

► Què n’han dit?

La prosa de Bezsonoff brilla i el recorregut memorialístic es mou meravellosament entre la tendresa, l’autoescrutini i una ironia delicada. Bezsonoff aconsegueix retratar-se amb candidesa i alhora perfilar amb precisió els vaivens d’una identitat tensada, riquíssima

Bezsonoff construeix un personatge candorós a la infantesa, curiós a la joventut i escèptic a la maduresa

Són retrats entre amistosos i melanconiosos, com una passejada per un passat irrecuperable.

Ferotge i alhora delicada, escèptica i al mateix temps vital, és una obra perdurable.

L’amistat i l’amor per la cultura com a valors perdurables: què més cal per ser feliç?

Tornar