Pinyols d’aubercoc

Pinyols d’aubercoc
Emili Manzano
128 pàgines
Sèrie L’Accent
PVP: 12 €  Comprar
ISBN 978-84-16853-39-7
Data de publicació: 10/03/2020

Fitxa del llibre

Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Pinyols d’aubercoc és un llibre sobre els embats del temps. Sense estridències, amb un exuberant domini de la llengua dialectal i una prodigiosa sensibilitat, les proses d’aquest llibre esdevenen una crònica de l’educació sentimental de l’autor amb el rerefons de la transformació de Mallorca pel boom turístic. Aquesta petita joia que va inaugurar la col·lecció d’Els Llibres de L’Avenç el 2007 va significar el portentós debut literari de l’autor, el periodista cultural Emili Manzano, que l’ha revisat per aquesta edició.

«Ella dorm i jo vetl amb els ulls mig clucs i una vaga impaciència davant d’un paper on vacil·len les retxes de l’escriptura. Reque-rec, reque-rec, fa el plomí d’acer en lliscar sobre les fulles de la plagueta. Amb més obstinació que traça, a hores lentes, a hores perdudes, en una llengua que me fa reviure el mite i la presència estimada dels morts. Els vertaders paradisos són individuals».

► Què n’han dit?

Un llibre delicat, sensible i senzill. Que transcendeix el pur costumisme. Que és més una petita joia lírica que no una estampa històrica i autobiogràfica. I que està escrit en una prosa pulcre. Emotiva. Intel·ligent. Cristal·lina. 

– Pere Antoni Pons, Diari de Balears 

Són una festa del llenguatge, escrits sempre des del punt de vista de l’observador calmós i lletraferit. Especialment emocionant la seva redescoberta del llenguatge familiar, que el retorna a l’ús literari del català de Mallorca. 

– Màrius Serra, El matí de Catalunya Ràdio 

D’una bellesa enlluernadora, commovedora. 

– Llàtzer Moix, La Vanguardia 

A pesar de la apariencia de luminosa elegía, Pinyols d’aubercoc encierra un drama contemporáneo, bello y terrible. 

– Julià Guillamon, La Vanguardia 

Un llibre inoblidable. 

– Lluís Muntada, El País 

Aquest petit llibre és tot un descobriment. 

– Jordi Llavina, El Mundo 

Manzano té la mena de traça que cal per fer-nos llegir i somniar, a més de xiular. Per fer arribar l’estiu al febrer. Per omplir-nos la boca d’aubercoc. 

– Jaume Subirana, El Periódico 

És un bon primer pas cap a una literatura de primer ordre. 

– Xavier Cortadellas, El Punt 

Una d’aquelles obres de qualitat que consoliden una literatura. 

– Joan-Daniel Bezsonoff, El Temps 

Tornar