Infelicitat perfecta

Infelicitat perfecta
Peter Handke
Traducció de Marta Pera Cucurell
Epíleg de Simona Škrabec
Sèrie L’Accent
PVP: 10 €  Comprar
ISBN 978-84-16853-37-3
Data de publicació: 10/03/2020
Fitxa del llibre
Llegeix les primeres pàgines
Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Infelicitat perfecta, el seu fill s’asseu a posar per escrit allò que sap, o que creu que sap, sobre la vida i la mort de la seva mare, tot i que topa amb una “incapacitat d’expressió extrema”. Aquest llibre auster, escrupolós i profundament commovedor és un dels punts més alts de l’obra de l’escriptor guardonat amb el premi Nobel de Literatura el 2019. Clou el llibre un epíleg de l’escriptora catalana d’origen eslovè Simona Škrabec.

«L’endemà al vespre, havent rebut la notícia de la seva mort, vaig agafar un avió cap a Àustria. L’avió anava mig buit; un vol regular tranquil; l’aire era clar, sense
boira, i allà baix, en la distància, els llums de les diferents ciutats que sobrevolàvem. Llegint el diari, bevent cervesa, mirant per la finestra, em vaig anar fonent en una agradable sensació de benestar fatigat, impersonal.
Durant tot el vol m’omplia d’orgull que la mare s’hagués suïcidat. Llavors l’avió es va preparar per aterrar i els llums es van fer més grossos. Dissolt en una eufòria sense ossos, contra la qual no podia fer res, em movia per l’edifici de l’aeroport més aviat desolat».

Pantone 3282C, el color de llacs i muntanyes dels paisatges centreeuropeus.  

► Què n’han dit?

“Un dels millors llibres, i un dels més importants, escrits en alemany a la nostra època.” 

“Com sempre ens parla de la solitud, de la incomunicació, i en aquest cas de la dificultat d’escriure sobre una altra persona. Un llibre profundament honest i bellíssim.”

“A Infelicitat perfecta hi ha tan sols una rigorosa demostració del fracàs del llenguatge per expressar l’horror de l’existència. La vista aguda de Handke sempre aconsegueix trobar una bellesa estranya en aquest món descolorit.”

“La filòsofa Hannah Arendt observava ‘la banalitat del mal’. En canvi, les novel·les, obres de teatre i memòries de Peter Handke demostren la maldat de la banalitat.” 

“[Handke] acaba creando un trenzado de sensaciones y sugerencias que calan hondo en el lector.” 

“Commovedor i bellíssimament realitzat […] quasi perfecte.” 

“Handke és un dels grans estilistes de prosa alemanys, i ha dedicat la seva carrera a explorar tant el món natural com el de la consciència humana amb una precisió, un humor i un coratge exquisits.”

“Les seves novel·les han persistit en l’extraordinària feina vital de descobrir l’existència humana amb una mirada forense.” 

Tornar