La Marxa Radetzky

La Marxa Radetzky
Joseph Roth
Traducció de Jaume Creus
416 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 22 €  Comprar
ISBN 978-84-122307-7-2
Data de publicació: 03/02/2021

Fitxa del llibre

Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

La novel·la explica la decadència i la lenta desintegració de l’Imperi austrohongarès a través de la història de la família von Trotta, de noblesa recent, entre els anys 1860 i 1916. En el centre, hi trobem la figura del vell emperador Francesc Josep, emblema viu d’un temps passat i idealitzat, però també símbol de la vellúria i la decrepitud d’una realitat política que viu el seu ocàs, posada en qüestió per l’ascens de forces centrífugues que en soscaven els fonaments. La nostàlgia pel passat perdut i l’angoixa per un futur sense pàtria són al cor de l’obra més reeixida de Roth.
Publicada el 1932, i considerada en ocasions com la millor novel·la política que s’ha escrit mai, ha estat inclosa pel crític Marcel Reich-Ranicki en el cànon de la literatura alemanya contemporània.

► Què n’han dit?

Tornar