Diari de la guerra i Barcelona viscuda

Diari de guerra i Barcelona viscuda
Manuel Reventós Bordoy
Edició de Josep M. Muñoz
Pròleg de Borja de Riquer
312 pàgines
Sèrie Assaig
PVP: 21 €  Comprar
978-84-18680-02-1
Data de publicació: 17/03/2021

Fitxa del llibre

Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

 

Xavier Graset conversa amb Laia Reventós, neta de Manuel Reventós Bordoy, i l’editor Josep Maria Muñoz

 

► Si voleu veure la presentació del llibre Diari de la guerra i Barcelona viscuda, de Manuel Reventós Bordoy, amb Maria Campillo, Josep M. Muñoz i Borja de Riquer a la Real Acadèmia de Bones Lletres cliqueu l’enllaç

Diari de la guerra és la transcripció anotada d’un valuós dietari, que l’autor comença l’octubre de 1936 i que s’estén fins al gener de 1939, en les setmanes prèvies a la caiguda de Barcelona. El text, conservat per la família i totalment inèdit fins ara, permet seguir gairebé a diari el curs del conflicte, amb les dificultats diverses de la vida quotidiana. Al mateix temps, ofereix una visió molt crítica sobre l’actuació de Companys i Tarradellas en el govern de la Generalitat, i en general amb el bàndol republicà i el govern de Negrín. Barcelona viscuda és també la transcripció anotada d’un text inèdit, unes estampes sobre la Barcelona de 1900, que l’autor escriu simultàniament al dietari de la guerra, prenent com a referència el Paris vécu de Léon Daudet. Amb una escriptura elegant i a voltes elegíaca, Reventós evoca la ciutat antiga i l’incipient Eixample modern. En el seu recorregut, recorda diversos personatges dels seus anys de joventut i retrata figures com Cambó o Prat de la Riba.

 

► Què n’han dit?

Tornar

 

Aquesta obra ha rebut un ajut a l’edició de: