Ethan Frome

Ethan Frome
Edith Wharton
Traducció de Xavier Pàmies
136 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 13,50 €  Comprar
978-84-18680-04-5
Data de publicació: 07/04/2021

Fitxa del llibre

Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

“Si deixéssim d’intentar ser feliços, ens ho passaríem força bé.” Edith Wharton 

Ethan Frome és la història d’un amor prohibit, situada en un poble de Nova Anglaterra en un fred hivern de principis del segle XX. L’Ethan Frome és un pobre granger, atrapat en un matrimoni amb una esposa difícil, desconfiada i hipocondríaca, la Zeena. L’ambient claustrofòbic sembla trencar-se amb l’arribada de la jove Mattie, cosina de la Zeena, en qui l’Ethan veu la promesa d’una felicitat futura. Però la fatalitat del destí és molt més poderosa. Aquesta novel·la tràgica i brillantment construïda explora les emocions reprimides i les passions destructives d’uns personatges tan realistes com inquietants. Publicada el 1911, diferent tant en el to com en l’ambientació d’altres obres de Wharton, Ethan Frome ha esdevingut potser la seva novel·la més perdurable i la més llegida, i un dels exemples més reeixits del seu estil i de la seva sensibilitat. El 1993 va ser portada al cinema, amb Liam Neeson i Patricia Arquette en els papers protagonistes.

 

► Què n’han dit?

Ethan Frome és una història sobre els silencis, on el protagonista presenta un món interior amplíssim, però totalment aliè a allò que deixa sortir a la llum. Loles Raventós

Ethan Frome és una novel·la tràgica, brillantment construïda, on la delicadesa dels gestos i la profunditat dels sentiments contrasten o s’harmonitzen, segons el moment, amb el rigor i la força de la natura. Lourdes Toledo

Tornar