Petits contes misògins

Petits contes misògins
Patricia Highsmith
Traducció d’Alfred Sargatal Plana
120 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 13 €  Comprar
978-84-18680-07-6
Data de publicació: 08/09/2021

Fitxa del llibre

Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

En el centenari del naixement de Highsmith, reeditem aquesta perla: disset contes que disseccionen amb ironia i sofisticació la societat nord-americana del segle XX i uns personatges cruels, que esdevenen sovint còmics.

Les dones dels relats apareixen com a víctimes, tant del masclisme com dels clixés que arrosseguen en el seu rol social. Així cal entendre la misogínia del títol, que esdevé una provocació de l’autora. Tant homes com dones, que podrien ser els veïns del costat, moren i maten, dins l’aparent normalitat de la vida quotidiana que es trastoca en un girar full en crueltat infinita. Tots els contes porten el nom d’un patró de comportament, un perfil psicològic que defineix la víctima de la seva esmolada ploma.

Les històries del llibre van ser portades al teatre per la companyia T de Teatre el 1991, en la seva primera i exitosa posada en escena com a companyia.

Una escriptora salvatge a la manera de Rabelais i Swift”, Joyce Carol Oates, New York Review of Books 

De la mateixa autora, a L’Avenç: CAROL

Tornar