Crist es va aturar a Èboli

Crist es va aturar a Èboli
Carlo Levi
Traducció d’Edmon Vallès revisada per Teresa Muñoz Lloret
272 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 19,50 €  Comprar
978-84-18680-07-6
Data de publicació: 03/11/2021

Fitxa del llibre

Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

“Carlo Levi és testimoni de la presència d’un altre temps a l’interior del nostre temps, i l’ambaixador d’un altre món dins del nostre món”

Italo Calvino

El 1935 el règim feixista va confinar el pintor i escriptor torinès Carlo Levi a la regió meridional de la Lucània. Metge de formació, imbuït d’un humanisme profund, Levi va descobrir al sud d’Itàlia un món pagès deixat de la mà de Déu —d’aquí el títol— i regit per una lògica del tot diferent, amb una existència arrelada a la terra i amb un sistema de creences ancestrals, on es fan presents la màgia i la bruixeria. La lucidesa i l’empatia amb què, pocs anys després, Levi descriu aquell món basteixen una obra punyent i apassionada, amarada de pietat i de solidaritat, a mig camí entre la narració, la crònica i l’assaig sobre la “qüestió meridional”.

El llibre, que ha tingut un èxit permanent i és un clàssic de la literatura italiana del segle XX, va ser portat el 1979 al cinema per Francesco Rosi, en una pel·lícula protagonitzada per Gian Maria Volonté.

 

► Què n’han dit?

Tornar