Les presons imaginàries

Les presons imaginàries
Pere Coromines
184 pàgines
Sèrie Memòries
PVP: 17 €  Comprar
978-84-18680-16-8
Data de publicació: 23/03/2022

Fitxa del llibre

Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

“Coromines estava compromès amb les campanyes redemptoristes en els medis obrers, campanyes que havien estat a punt de conduir-lo a finar en els fossats de Montjuïc davant del piquet d’execució.”

Josep Pous i Pagès

Pere Coromines, una de les figures històriques del republicanisme a Catalunya, va ser jutjat en el tristament famós Procés de Montjuïc, acusat d’haver instigat l’atemptat anarquista contra una processó religiosa, el 7 de juny de 1896, el dia de Corpus, al carrer dels Canvis Nous, i que va acabar ocasionant dotze morts. Detingut per les seves concomitàncies amb l’anarquisme, i amb una petició de pena de mort per part del fiscal, Coromines passà deu mesos tancat als soterranis del Castell de Montjuïc. Finalment absolt pel Consell Suprem, el 1897 va ser desterrat un temps a França per les autoritats espanyoles. Aquesta experiència de presó i exili donà lloc a Les presons imaginàries, publicat el 1899, un llibre clau de la literatura carcerària.

Calendari de presentacions:

BARCELONA: Dilluns 25 dabril, 18.30h a l’Ateneu Barcelonès. Amb Margarida Casacuberta, David Fernàndez i Adrià Pujol.

► Què n’han dit?

Tornar