Les meues universitats

Les meues universitats
Joan-Daniel Bezsonoff
176 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 18 €  (descatalogat)
ISBN 978-84-88839-65-7
Data de publicació: 13/09/2012
Fitxa del llibre
Llegeix les primeres pàgines
Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

“L’amistat i l’amor per la cultura com a valors perdurables: què més cal per ser feliç?” Marina Espasa

És la segona part d’Una educació francesa.
D’ençà de la segona guerra mundial i de les darreres guerres colonials, els novel·listes occidentals s’han quedat sense història. No he tingut la sort de participar a cap conflicte, no m’ha torturat cap policia, no m’ha assassinat cap marit gelós, no he tingut cap accident greu. Tinc una vida plana, sense interès, poblada de novel·les i de diccionaris. He estimat algunes dones, la mort m’ha robat amics, he estudiat una desena de llengües tan variades com l’afrikaans i el provençal, però aquestes peripècies sentimentals i filològiques no poden interessar ningú. Durant aquesta vida avorrida i amarga de conservador d’una llengua crepuscular, he conegut una gran aventura intel·lectual. La Khâgne. Miraré d’explicar, d’una manera intel·ligible, en un català planer, aquesta història tan francesa. En aquell temps, els estudiants encara sabíem llatí o grec. Escoltàvem discos de vinil i cassetes. Cap savi foll encara no havia inventat la sida. Per trucar a casa, calia entrar en una cabina amb un viatge de monedes. Vivíem amb una alegria melangiosa, un romanticisme tardà i estimàvem les postes de sol, la companyia dels àngels, els croissants del matí, els diaris plens de tinta, els licors italians, les cançons de Frank Sinatra. Estimàvem la vida i la vida ens corresponia.

Què n’han dit?

Tornar