Notícies de tres ratlles

Notícies de tres ratlles
Félix Fénéon
Traducció de Joan-Lluís Lluís
128 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 18 €  cistella2
ISBN 978-84-88839-63-3
Data de publicació: 07/09/2012
Fitxa del llibre
Llegeix les primeres pàgines
Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail
“En mans de Fénéon, informacions sense suc ni bruc esdevenien munió literària d’alt voltatge” Marc SolerHaikus periodístics o tuits avant la lettre? Les «notícies de tres ratlles» són un objecte literari no identificat. El diari parisenc Le Matin va publicar a partir de 1905 notícies curtes que circulaven per telègraf. L’arribada de Félix Fénéon va transformar aquesta monòtona secció en una atracció diària. Entre maig i novembre de 1906, Fénéon va fer de la recopilació de notícies breus un exercici estètico-polític. Abans de Fénéon, un tren que descarrilava era un tren que descarrilava. Amb ell, el mateix descarrilament esdevenia una altra cosa: potser una obra literària, potser una obra de subversió política. Així, les «notícies de tres ratlles» van esdevenir «Contes de tres ratlles» o, fins i tot, autèntics «haikus periodístics», on s’hi fa evident que l’atmosfera i allò que no diu són primordials per copsar plenament l’abast dels desastres dels quals es fa ressò.

Què n’han dit?

Tornar