Job. Història d’un home senzill

Job. Histria dun home senzill
Joseph Roth
Traducció: Judith Vilar
176 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 14 €  cistella2
ISBN 978-8488839-64-0
Data de publicació: 29/03/2012
Fitxa del llibre 
Llegeix les primeres pàgines
“No és només la constatació de la justícia divina, sinó l’alegria de veure feliç un home bo. Si el lector reacciona com jo, es commourà” Ramon Pla i Arxé
Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Mendel Singer és un jueu pietós i senzill que a penes pot guanyar-se la vida com a mestre en un poble a la frontera entre Rússia i Polònia a principis del segle XX. La seva vida es veu condicionada per un matrimoni sense amor i pel naixement del seu fill petit, endarrerit i epilèptic. Els seus dos fills grans són cridats a fer el servei militar; Jonas s’apunta a l’exèrcit rus però Shemariah deserta i se’n va a Amèrica, deixant Mendel Singer amb la seva dona, la seva filla promíscua i el seu fill baldat. Anys després, la família és encoratjada a emigrar a Amèrica pel seu fill, que s’ha obert camí a Nova York. Dividit entre la seva responsabilitat cap a Menuchim i la possibilitat d’una vida millor a Amèrica, Mendel decideix emigrar, deixant enrere el fill baldat. Tanmateix, allà l’esperen nous desafiaments i, mentre creix el seu patiment personal, la seva fe en Déu és severament posada a prova.

Què n’han dit?