Els Quatre Presidents

Els Quatre Presidents
Josep M. Muñoz
168 pàgines
Sèrie Assaig
PVP: 15 €  cistella2
ISBN 978-84-88839-43-5
Data de publicació: 25/03/2010
Fitxa del llibre
Llegeix les primeres pàgines del llibre
Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

“El llibre que teniu a les mans recull les sis entrevistes llargues amb els quatre darrers Presidents de la Generalitat de Catalunya publicades a L’Avenç. Tots quatre han suposat ruptures amb els seus predecessors, però vistos en conjunt magnifiquen la voluntat dels catalans per aconseguir eixamplar i per fer respectar el seu dret a l’autogovern. Tots quatre han sumat caràcter, intel·ligència, possibilisme, coratge, tenacitat, realisme, personalitat i pragmatisme. Tots quatre assenyalen les especials circumstàncies polítiques en què viu, encara, Catalunya. […] Quatre maneres d’entendre la identitat i d’interpretar la realitat social, però una manera comuna d’afrontar-la: els quatre són hereus d’allò que Pierre Vilar anomenava el substrat comú, el catalanisme. Un catalanisme entès com a voluntat d’autogovern i sentit de nació; un catalanisme reformista envers la idea d’Espanya i la configuració de l’Estat. Un catalanisme que, amb els matisos que expressen cadascun dels quatre presidents, denota la base profundament democràtica de la identitat catalana.” Del pròleg de Ferran Mascarell.

► Què n’han dit?

Tornar