Carta al pare

Carta al pare
Franz Kafka
Traducció de Ricard Torrents
90 pàgines
Sèrie Literatures
PVP: 12 €  cistella2
ISBN 978-84-88839-35-0
Data de publicació: 22/10/2009
Fitxa del llibre
Llegeix les primeres pàgines
Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail
“La Carta al pare de Franz Kafka és un text que fa mal, perquè està escrit per un home que detestava amb amor i estimava amb odi el seu interlocutor” Pere Antoni Pons

Kafka escrigué Carta al pare quan tenia 36 anys, amb motiu del trencament del seu prometatge (el tercer!) amb Julie, filla d’un servent de sinagoga. Tot i que el pare ja s’havia mostrat al contrari a aquest matrimoni, Kafka sent la necessitat de justificar-se. Constitueix, de fet, un esbós d’autobiografia i un nou intent de salvar-se en la literatura. Kafka acusa el seu pare dels seus mals i reconstrueix la història de la seva convivència sense callar anècdotes cruels ni estalviar-se explicacions humiliants amb un estil minuciós, cortès, exhaustiu. Cada plany, cada confessió o cada retret semblen excessius i tot plegat sembla desorbitat, sense que s’arribi a un judici definitiu, cosa que fa pensar que malgrat la confrontació personal, Kafka se les heu amb un enemic impersonal, tot allò que no és ell, el món, el defora o el curs de la vida. La traducció, la introducció i les notes d’aquesta edició són de l’escriptor Ricard Torrents (Folgueroles, 1937).

Tornar