Estiu del desconcert

Estiu del desconcert
Àngel Quintana
144 pàgines
Sèrie L’Accent
PVP: 12 €  Comprar
ISBN 978-84-122307-9-6
Data de publicació: 3/12/2020
Fitxa del llibre

Llegeix les primeres pàgines

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Aquest llibre és un dietari de coses vistes i escoltades l’estiu del 2020, un període on calia afrontar el repte de saber conviure amb al virus. Des d’una posició distant i crítica, intenta pensar la complexitat del moment tot puntuant els esdeveniments amb sentències escrites per Michel de Montaigne al segle XVI i unes quantes cançons de la història del rock i de la música popular d’avui.

«21 de juny. Fins fa poc hi havia sempre algú que des de la televisió ens deia què havíem de fer. Han estat unes setmanes organitzant la realitat en fases i franges horàries. Ho batejaven com a nova normalitat. Ara comencem una altra etapa en la qual ningú ens dirà què hem de fer. Serà un temps en què haurem d’assumir el nostre propi desconcert. És per això que he decidit fer un triple salt mortal. Al llarg de tot l’estiu rellegiré els Essais de Montaigne. Buscaré citacions entre tot allò que l’assagista va escriure al segle XVI per veure com hi ha sempre unes grans qüestions humanes que sobreviuen al temps i es poden extrapolar al present. Tot plegat anirà acompanyat de cançons amb les quals intentaré buscar correspondències, relacions o simplement seran temes agradables que ens han d’ajudar a superar les moltes crisis que viurem aquest estiu. Continuaré mirant el món des d’Ullà, al peu del Montgrí.».

Per completar la lectura d’aquest llibre accediu a la llista de cançons disponible a Spotify.

Pantone 606C, el color del sol esclatant a l’estiu

► Què n’han dit?

Estiu del desconcert és sobretot un llibre perspicaç, una qualitat poc comuna en temps d’incerteses”, Xavier Cervantes

Tornar